Menu
Your Cart

Je hoort de term ‘Refurbished’ steeds vaker voorbij komen, maar wat betekent dit nou eigenlijk en is het veilig om refurbished producten zoals laptops te kopen? In dit artikel zullen wij je haarfijn uitleggen wat het refurbishen van laptops precies inhoudt en dat het veilig is om een refurbished laptop aan te schaffen. Niet alleen vanwege de aantrekkelijke prijs, maar ook omdat je het milieu er enorm mee helpt!


Wat betekent refurbished?

‘Refurbished’ is een engelse term en betekent niets anders dan ‘gereviseerd’. Het gaat om gebruikte apparatuur, voor het overgrote deel afkomstig vanuit het bedrijfsleven. De apparatuur wordt nagekeken en waar nodig hersteld voordat ze via onze website een nieuwe eigenaar vinden. En ‘herstellen’ kan van alles betekenen. Soms heeft een bedrijf de harde schijf verwijderd (vanwege de gevoeligheid van de data) of is het toetsenbord zo intensief gebruikt dat er slijtagesporen zijn. Wij plaatsen dan een nieuwe (en vaak ook meteen snellere!) harde schijf in de laptop of vervangen  het toetsenbord.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Een tweedehands laptop is een laptop die je één op één overneemt van de vorige eigenaar. Zonder enige revisie, zonder enige controle en zonder enig herstel of vervanging van eventuele versleten of defecte onderdelen. Tweedehands producten geven je dus geen enkele garantie op de kwaliteit van het product. Dat geldt wel  voor refurbished apparatuur.

Hoe refurbishen wij onze laptops?

Wij zullen je haarfijn uitleggen hoe het refurbishing proces aan onze kant er uit ziet. Wij hebben daarin geen enkel geheim en leggen graag in detail uit hoe wij een gebruikte laptop ‘een grote beurt’ geven en deze verkoopklaar maken voor onze webshop. Wij leggen je hieronder uit dat elke laptop minimaal drie keer wordt geinspecteerd alvorens deze via onze webshop wordt aangeboden.

Een eerste visuele inspectie

Bij binnenkomst van een nieuwe zending laptops vindt er allereerst een visuele inspectie plaats. Overduidelijke gebreken (kapotte behuizingen, deuken, etc.) komen zo snel aan het licht. Vanuit deze eerste inspectie bepalen wij welke laptop geschikt is voor opname op de website, welke laptop wij terugsturen naar onze leveranciers en welke laptop wij gaan repareren. Hiermee is de eerste kwaliteitscheck gedaan en is de laptop meteen ook geregistreerd in ons systeem. 

Want van binnenkomst tot verkoop leggen wij echt alles vast in ons eigen ontwikkelde registratie systeem. Elk hardware element van de laptop en elke fase die een laptop bij ons doorloopt, staat hierin geregistreerd zodat wij precies weten wat wij uitleveren en onze klanten beter kunnen helpen indien zij na aanschaf nog een vraag hebben.

Controleren op werking van de hardware

Na de eerste visuele controle doen wij de zogenaamde opstarttest. Een laptop kan er nog zo mooi uitzien aan de buitenkant, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de laptop het ook daadwerkelijk doet en dat ook alle afzonderlijke onderdelen goed functioneren. Deze stap is de belangrijkste stap in het gehele refurbishing proces.

Als we zien dat de laptop opstart, dan wordt met verschillende specialistische tools elk afzonderlijk onderdeel van een laptop getest. Voldoet er iets niet dan hebben wij weer dezelfde keuzes als bij de eerste visuele inspectie: alles werkt, of we sturen de laptop weer terug naar onze leverancier, of we repareren de laptop. Maar los van tools is natuurlijk ook het oordeel van onze deskundige mensen van essentieel belang. Want je kunt nog zoveel tools loslaten op een laptop, maar dat geeft je nooit 100% garantie op een echt volledige werking. Kortom, het zijn niet de tools die bij ons bepalen of een laptop door kan naar de volgende fase maar onze experts die vanuit hun ervaring de doorslag geven.

Reinigen van de laptop

a deze fase wordt de laptop zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant gereinigd. Je hebt natuurlijk geen behoefte aan broodkruimels van je voorganger tussen de toetsen. De laptop krijgt dus een grondige poetsbeurt om scherm, behuizing en toetsenbord schoon te maken. Maar ook de binnenkant krijgt de nodige aandacht. Met een compressor blazen wij met name de ventilator goed schoon aangezien een niet (volledig) werkende ventilator de oorzaak kan zijn van vele problemen! En zijn er na de reiniging en een verdere visuele inspectie van de binnenkant geen bijzonderheden geconstateerd, dan kan de laptop door naar de volgende fase.

De laatste controles

De laptop lijkt tot zover visueel en technisch geschikt voor verkoop via onze webshop. Tijd dus om de laptop verkoopklaar te maken en de laatste ronde van controles te doen alvorens de laptop het definitieve stempel ‘Goedgekeurd’ krijgt. Inderdaad, nog meer controles. Want wij laten niet graag iets aan het toeval over. Wij hebben namelijk een ongekende hekel aan ontevreden klanten en retouren en doen dus echt ons uiterste best om dat te voorkomen.

Het verkoopklaar maken betekent dat wij eerst Windows 10 Professional installeren. Wanneer dat gedaan is, voeren we een derde en laatste ronde van controles uit. Dit doen wij op basis van een uitgebreide checklist die wij in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld op basis van al onze ervaringen. Wij controleren of de meeste recente drivers aanwezig zijn zodat wij zeker weten dat alle afzonderlijke onderdelen zoals scherm, touchpad, etc. goed functioneren. Daarnaast controleren wij, nu Windows is geïnstalleerd, voor een tweede maal de werking van de webcam, audio, microfoon, het toetsenbord, USB poorten en andere poorten.

Het refurbishing proces is voltooid!

Het is zover, de laptop is op verschillende momenten, door verschillende medewerkers en op verschillende manieren uitgebreid geïnspecteerd, getest en waar nodig hersteld. Dat betekent dat de laptop nu volledig is gereviseerd en klaar is om met 1 jaar garantie naar z’n nieuwe eigenaar te worden gestuurd. En dat voor een fractie van de prijs van een nieuwe laptop!

Wij willen echt ook benadrukken dat het refurbishen van apparaten zoals laptops een enorme bijdrage levert aan een beter en schoner milieu. Door de levenscyclus van apparaten te verlengen worden  er minder nieuwe apparaten geproduceerd. Het produceren van een nieuwe laptop levert namelijk minimaal één ton aan CO2 op! Met je keuze voor refurbishing van je apparatuur draag je dus wezenlijk bij aan verduurzaming van onze economie. Volgens de EU is hergebruik zelfs de op één na meest wenselijke manier om afval te verminderen - de beste manier zou zijn om helemaal niets meer te kopen, maar dat vinden wij natuurlijk geen goed idee.

Verdere vragen over ons refurbishing proces?

Heb je na het lezen van dit artikel nog verdere vragen over refurbishing in z’n algemeenheid of meer specifiek hoe wij onze laptops reviseren? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website, gaat u daarmee akkoord. Lees hier ons privacy statement.